Levi, samisk landsby – dag 4 (11/1-22)

Finnerne har humor. Se blot disse mærkater til at hænge på dørene på hotellet.

Efter nogle ekstremt kolde dage, stiger temperaturen til lune ca. 15 minusgrader.
om formiddagens handler vi ind i lokale sportsudstyrsbutikker og går en tur over søen.

Tidlig eftermiddag forlader vi Äkäslompolo, for at køre de ca. 100 km. til Levi. Temperaturen er nu steget til minus 9 grader, og det føles faktisk dejlig lunt.
Området er hjemsted for blandt andet elge, ørne, polarræve, losser, rensdyr og sneharer. Om sommeren er her grønt og frodigt, men nu ligger planterne under snedækket og venter tålmodigt på varmere temperaturer. I dette fascinerende landskab kigger vi forbi den store udstilling Samiland, der er placeret på toppen af en af de mange skibakker i området omkring Levi. Her lærer vi om samernes historie samt fodrer deres rensdyr med rensdyr-chokolade (læs: mos/lav).

Efter nogle spændende fortællinger og en let frokost, fortsætter vi det sidste stykke til Levi.
Byen er et af de mest populære skiområder i Finland. Her findes 28 kilometer oplyst langrendsløjper og ikke mindre end 43 pister og 28 skilifter til alpinisterne. Byens centrum er som alle andre skidestinationer – uanset om du vil shoppe, danse, spise på restaurant eller finde et sted til afterskiing, så findes det i Levi.

Vi indlogerer os i vores to spartanske lejligheder.

Efter en gåtur i byen og aftensmad på hotellet, hygger vi med en spil The Crew og en whisky i lejligheden. Corona har endnu en gang generet os med nye restriktioner: fra i morgen må restauranterne ikke servere efter 18:00, så vores afskedsmiddag bliver allerede 16:30 ;-(