Äkäslompolo, islandsby og safari med snescooter – dag 3 (10/1-22)

Det har været en kold nat med minus 33 grader, mens der er lunere her til morgen med minus 28.

Ingen dag uden påvirkning fra Corona: i dag må vores ene lokale guide gå i isolation, da hun har været i nærheden af en person, som har fået konstateret Corona.

Efter morgenmaden kører vi til en ganske særlig landsby, som overvejende er lavet af sne. Her bruges årligt 20 mio. kg sne og 350.000 kg klar is til at bygge de spektakulære formationer, faciliteter og figurer, som skifter årligt.
Det er et must for de lokale at se hvilke nyheder, der udformes hvert år. i 2020 var temaet arktiske illusioner, i 2021 var det Game of Thrones og i 2022 fremtiden.

Hvert år bygges det hele fra bunden på 3-4 uger.

Efter rundturen går vi en tur i den smukke skov, hvorefter vi kører retur til vores hotel.

En af de mest brugte transportformer heroppe langt mod nord er snescooteren (eller snemobilen, som den kaldes lokalt). Vi prøver kræfter med den om eftermiddagen. Vi kører en eller to personer pr. scooter og holder pause undervejs ude i ingenting, hvor vi får en snack og den sædvanlige varme bærsaft.

Det er både sjovt og flot at køre de små to timer, men men en temperatur omkring de minus 25 grader, skal man ikke tage handskerne af ret lang tid, før man voldfryser fingrene.

Vi er tilbage i Ylläskaltio sidst på eftermiddagen, hvor vi atter spiser aftensmad på hotellet.