Afrejse og “velkomstmiddag” – dag 1 (8/1-22)

Efter en noget turbulent rejse i Coronaens tegn, lykkedes det os at nå frem med så meget forsinkelse, at “velkomstmiddagen” bestod af en salat på værelserne – mere om det nedenfor.

Turen blev bestilt første gang kort før Coronaen brød løs for alvor, og efter udsættelse, så dog lovende ud med uge 2 i 2022, idet ingen i familien var blevet ramt af Corona hidtil. Med kun fire dage til afrejse blev Sus desværre ramt at Corona og måtte melde forfald. Dagen før var det så Tobia’ tur samme vej.

Vi valgte trods dette at tage afsted, Jonatan og os to gamle, selvom det er lidt underligt at Tobias og Sus ikke kunne tage med, når der nu var pladser afsat i flyene og deres værelse og maden til dem stod klar på det første hotel.

Rejsen over Kastrup, Helsinki og Kittilä var med den del forsinkelser. Selvom vi var tidligt fremme i Kastrup tre timer før afgang, var det kun i sidste øjeblik vi nåede i flyet. Det hele blev virkelig langsomt og uprofessionelt håndteret i Kastrup, hvor alle skulle fremvise gyldige Coronapas og negative CPR-test på maks. 48 timer.

På grund af en teknisk fejl blev flyet forsinket, og da vi nåede frem kunne vi ikke komme uf af flyet, da man ikke kunne skaffe os en trappe 😉

Vi hastede videre til flyet Fra Helsinki til Kittilä i den nordlige Finland, men da alle var boardet i stor hast, kunne man ikke få bagagen med i tide. En lang ventetid skulle flyet af-ises, inden vi kunne få tilladelserne til at lette.

Da vi endelig nåede frem var klokken så mange, at vi ikke kunne nå frem til hotellet til klokken 20, som er sidste mulighed for at få serveret mad på spisesteder pga. Corona. Derfor bestod velkomstmiddagen blot af en salat, som stod klar til os på værelserne.

Køreturen fra Kittilä Airport til Äkäslompolo tog en lille time. Det er virkelig koldt med mere end 20 frostgrader men heldigvis helt stille og næsten skyfrit vejr.

Äkäslompolo ligger ca. 30 km. fra Sverige, 120 km. nord for polarcirklen, 120 km. fra Norge, 240 km. fra Rusland og 900 km. fra Helsinki. I området, som er på størrelse med Sjælland, bor kun ca. 6.000 mennesker.

I Finland når ca. 5 millioner mennesker, som tilsammen har ca. 2 millioner saunaer. Så det er vel ikke så sært, at der er sauna på alle værelserne på vores hotel, hvor vi skal overnatte de næste tre nætter.

Inden vi får pakket ud, lyder telefonkæden, at er er stor chance for nordlys. Vi haster i tøjet og ude i kulden ser vi heldigvis det forrygende naturfænomen. Desværre lykkes det os ikke med vores frosne fingre at få taget billeder med kameraet på stativ, så vi satser på at lære det til nordlys forhåbentlig en af de kommende morgener.

Ved godt 1-tiden er det sengetid. Vi ser frem til en ny dag, hvor solen står op kl. 11 og går ned igen ved 14-tiden.