Reykjavik – 27. juli 2012

Efter morgenmaden i Panorama-restauranten på hotellen står den på hval-safari om formiddagen og på Lunde-safari om eftermiddagen. Igen i dag er det fremragende vejr med sol og ca.15 grader. Dejligt.

Hval-safarien foregår på katamaranen Hafsulan fra Reykjaviks havn. Viseret par vågehvaler (den ene tæt på båden) samt en masse havfugle.

 

Vågehval tæt ved båden. Utroligt syn!

Sulerne slår vingerne bagud og dykker fra 30 meters højde til 30 meters dybde efter fisk. Det ser virkelig imponerende ud.

Frokosten indtager vi på havne-restauranten Höfnin. Vi får naturligvis en dejlig gang fisk alle fire.

Efter frokosten er der tid til lidt afslapning i solen på havnen.

Herefter tager vi på sejlads til en ø (uden landgang), som er hjemsted for 10-20.000 lunder (søpapegøjer). De er så dårlige flyvere (de vejer ca. 500 gram), at de skal baske med de små vinger syv gange i sekundet for at flyve. Til gengæld er vingerne meget nyttige, når de jagter fisk helt ned til 60 meters dybde i havet! Parrene  lever i øvrigt sammen hele livet, og hannen indretter “hjemmet” med to værelser i en hule i jorden, så den har et soveværelse og et toilet, så den kan holde fjerene rene.

Der er nye fotografer i byen (læs: drengene), og de er heldigvis meget skrappe. Den er også nødvendigt for at fange lunderne, som er meget hurtige i vinden og som basker vildt hurtigt med vingerne.

Tobias styrer for vildt?

Sidst på eftermiddagen hygger vi os med en gåtur i den meget hyggelige by.

PS. Det bliver aldrig helt mørkt om natten på denne tid af året i Island, men solen  går dog ned kl. 23.55 og tår op igen kl. 3.00.