Vancouver søndag d. 4/8-2024

Vi har tre fulde dage til rådighed i Vancouver, så vi er helt akklimatiserede, inden vi skal køre i motorhomes i små to uger.

Dette er første hele dag af tre på Rosedale on Robson Suite Hotel, hvor vi skal hygge os i storbyen Vancouver.

Vancouver har en af verdens smukkeste beliggenheder. Selv naturelskere må overgive sig, når de står på Grouse Mountain og nyder for udsigten over byen ved Stillehavet med de sneklædte bjerge i ryggen. Blot en times kørsel fra storbyen, og du kan river rafte, stå på ski, mountainbike og vandre.

Ifølge en folkeoptælling fra 2011 er Vancouver den til Canadas 8. største by. Greater Vancouver-området med omkring 2,4 millioner indbyggere er det tredjestørste byområde i Canada, efter Toronto og Montréal. Vancouver er en af de storbyer i Canada med størst sproglig og etnisk diversitet; 52 % af indbyggerne har et andet modersmål end engelsk. Vancouver ligger på 114 km² land, hvilket giver den en befolkningstæthed på omkring 5.249 indbyggere pr. km². Dette gør byen til den 4. mest kompakte by i Nordamerika med mere end 250.000 indbyggere.

I Vancouver er der masser af spændende oplevelser at udforske! Nogle af mulighederne er her:

  • Cypress Provincial Park: 13 km fra byen har vandreruter af forskellig sværhedsgrad, og den mest krævende går til the Lions – de to bjergtinder, som man kan se fra Vancouvers centrum.
  • Stanley Park: Tag en afslappende gåtur langs Seawall-stien i Stanley Park. Du kan opleve fantastiske udsigter, dyreliv og geologiske formationer. Det er en 12 km lang rute fra First Beach til Stanley Park.
  • Granville Island: Dette kvarter er fyldt med spændende steder, herunder Granville Island Public Market, hvor man kan finde lækre madvarer og hjemmelavede specialiteter. Der er også mange spisesteder og kunstneriske oplevelser at udforske.
  • Vancouver Aquarium: Et besøg på Vancouver Aquarium giver mulighed for at udforske flotte udstillinger og se fascinerende havdyr.
  • VanDusen Botanical Garden: Dette smukke botaniske haveområde byder på en berigende oplevelse med forskellige planter og blomster.
  • Queen Elizabeth Park: En anden dejlig park med smukke haver og en fantastisk udsigt over byen.
  • Gastown: Dette historiske kvarter er kendt for sine brostensbelagte gader, antikvitetsbutikker og charmerende atmosfære. Gastown-bydelen med Water Street har mange gallerier med indiansk kunst og souvenirbutikkerne med T-shirts og mini-totempæle, mens Robson Street er fyldt med souvenirbutikker og tøjbutikker.
  • Vancouver har flere gode shopping malls, men den bedste og største ligger i Vancouver forstaden Richmond. I Metropolis at Metrotown har du mulighed for at købe løs i 450 butikker i flere etager og flere “tårne” ligesom der er masser af underholdning og restauranter. Metropolis at Metrotown er British Columbias største indkøbscenter.
  • Vancouver består af flere bydele med hver deres hjerte og unikke charme, som tilsammen gør Stor-Vancouver helt speciel. Her i Vancouver kan du møde hele verden. Alle kulturer findes i Vancouver.

Uanset om man er til natur, kultur eller kulinariske oplevelser, har Vancouver noget for enhver smag!

Mulige spisesteder i Vancouver

Cactus Club Cafe https://www.cactusclubcafe.com/ (ligger flere steder i Vancouver) – anbefalet af Mikkel!

Gastown Historic Walking Food Tour https://www.tripadvisor.com/AttractionProductReview-g154943-d11457968-Gastown_Historic_Walking_Food_Tour-Vancouver_British_Columbia.html